Innehållsträffar : 103323

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Ideellt arbete

Douglas af Lunnarp

Det finns så mycket vi kan göra för att förbättra förståelsen och livssituationen för djuren omkring oss. Ett enkelt sätt är att fråga dem och lyssna till vad de anser är det mesta viktiga just nu att ändra på, lägga till eller göra mera av för att de ska må bra och uppleva att de lever ett fullgott liv!

Genom att lyssna på dem visar vi att vi är intresserade och respekterar dem för dem de är! Det är lika viktigt för djuren som för oss, integritet och respekt. Ibland är det tungt och svårt att lyssna till dessa djurs berättelser om sina upplevelser, då det är mycket lidande och smärta i dem. Men att få berätta gör det lättare för dem, de, liksom vi, mår bättre när man får dela känslan med någon. Bara det att vi är villiga att lyssna gör att de känner sig hedrade och deras egenvärde stiger. Detta är ofta djur som inte fått ett vänligt eller korrekt bemötande i livet av oss människor.

Därför vill jag, i den mån jag hinner, lyssna till och hjälpa dessa djur som andra människor skadat eller sårat mentalt eller fysiskt. Viktigt också att förstå, att de djur som människor ofta kallar för ”knäppa” eller ”dumma” ofta inte alls har mentala tillkortakommanden. Det är oftast kommunikationsproblem, trauman, rädsla och missförstånd som ligger bakom.

Örebro katthem

När jag har tid och behov finns, hjälper jag ideellt till med att lyssna till och prata med katter som tagits in till Örebro katthem. Där handlar det om katter med problembeteende eller stark rädsla. De frågor jag då ställer handlar om varför de har detta beteende samt hur de skulle vilja bo och vad för sorts familj de vill leva i för att må bra och utvecklas positivt. Det är min förhoppning att dessa katter med katthemmets och min hjälp åter ska kunna fungera i familj. Om du funderar på att ta hand om/ ta hem en kisse, titta om det finns någon på katthemmet som behöver din hjälp! Många av dem är mycket rara och fina personligheter helt utan problem.

Du kan besöka deras hemsida om du klickar här.

Norrköpings hundcenter

Hos Norrköpings Hundcenter hyr polisen plats för beslagtagna, omhändertagna samt upphittade hundar i Öshunden Floyd, en solskenshistoriatergötland. Personalen som jobbar här har en empatisk, positiv och varm känsla för hundarna. Jag upplever dem som mycket kunniga och omsorgsfulla i sitt bemötande av dessa, ofta av livet lite, kantstötta hundpersonligheterna. Här hjälper jag till med att lyssna på dessa hundar, vad de varit med om, hur vi kan hjälpa dem, vad de är rädda för osv.

Även de tunga och svåra bitarna som att förbereda de som farit allra mest illa för att lämna sina kroppar. Här är det polismyndighetens och länsstyrelsens beslut som gäller. Personalen på hundcentret kan ofta inte påverka dessa beslut. Därför vill vi tillsammans hjälpa och göra det så drägligt vi kan för dessa individer den tid de finns på hundcentret. Att bara lyssna till dessa hundar får dem ofta att må bättre och de kan berätta vad de vill ha och behöver för att må bättre och känna sig trygga.

Titta gärna in på Norrköpings Hundcenters hemsida. Ibland finns hundar att adoptera där. Urval av adoptionsfamiljer sker med stor noggrannhet.Men de har även utbildningar för hundar och ägare, hunddagis och hundpensionat, mm.

En av dessa omhändertagna hundar är Floyd. Han har fått en ny familj och trivs så bra hos sin nya husse och matte. Jag lyssnade till Floyd redan innan han skulle omplaceras, så att Eva och Tina på Hundcentret kunde välja ut en familj som matchade hans personlighet och kunde tillgodose hans behov. Han hade inte fått lära sig att lyssna och var stökig att möta. Mycket glädje och energi i hans agerande, men han kunde inte "uppföra" sig tillsammans med människor. 

Nu när jag hade förmånen att få möta honom igen, är han en mycket mera nyaserad hund! Han är lugn och behaglig att möta, glad, men kan behärska sig. Kommer snabbt till ro när vi sätter oss och han ska få berätta om hur han trivs och har det i sin nya familj. I avtalet med hans nya familj, ingick att de tillsammans skulle gå på utbildning och träningar för att lära Floyd och sig själva att skapa en bra relation och hjälpa Floyd att utvecklas positivt. Långsamt knyter han an och finner sin plats i sin nya familj. Så härligt att se att Floyds liv fick en så positiv lösning! Jag önskar dem lycka till! Du kan se Floyd och hans ägare på bilden ovan.

bild på norrköpings hundcenter
Du kan besöka deras hemsida om du klickar här.
 
rockie.png