Innehållsträffar : 113689

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
Maria Larsson och Joachim Hedlund Skriv ut Skicka sidan

Stockholm den 14 april, 2001

Till er alla angående djurkommunikation.

Jag kom i kontakt med Kaisa genom en god vän vars hund kissade inne. Kaisa pratade med hunden som därefter slutade med pinkeriet. När jag hörde om detta, tog jag kontakt med Kaisa, eftersom jag tävlar i hästhoppning och behöver har bra kontakt och förståelse för mina djur.

Nu har ett år gått och det har varit ett viktigt stöd i vår utveckling att ha Kaisas hjälp när det uppstått problem. Våra möten har t ex handlat om att min häst inte ska hoppa över bommen framtill i transporten, (han är nu helt trygg där) att prestera bra på kvalitetstävlan och att hästen, när han blev allt duktigare på hoppning, ändå inte skulle hoppa över staketet ut ur hagen...

Oftast har djurägare en bra kommunikation med sina djur, men med Kaisas hjälp kan man komma längre och framför allt ge djuret möjlighet att berätta för ägaren vad det känner och behöver för att må bra och utvecklas optimalt. Kaisa har gett oss möjligheten at förstå varandra bättre –nu vet jag mera om vad min häst känner och tycker inför olika situationer och det hjälper oss att presstera bättre och utveckla vår kommunikation.

Vi var alla ledsna när vår lilla katt Mimmi blev överkörd och dog, men Nisse, vår 10-åriga hankatt, blev väldigt konstig och vi fick samtal från bilsalonger mycket långt hemifrån från område och långt utanför de plaster Nisse vanligtvis besöker. Han smet in i salongerna och gick runt bland bilarna, han lät sig inte fångas, utan fräste och blev irriterad på personalen.

Kaisa tog kontakt med Nisse på min begäran. Han berättar för henne att han letar efter Mimmi i bilarna eftersom han tyckte att hon varit borta länge nu. Kaisa berättade at Mimmi nu var död, och vad som hänt henne. Tillsammans ”begraver” de henne och Nisse tillåts uttrycka sin sorg och saknad. Efter detta har han hållit sig kvar på sitt normala revir och beter sig som vanligt.

Eftersom vi nu kan få svar på alla typer av frågor som vi har om våra djur, och även de som djuren har om oss, så kan vårt liv med djuren utvecklas och bli tryggare och mera givande för oss alla!

Vi har förtroende för Kaisa eftersom hon har besvarat våra frågor om våra djur och så påtagligt hjälpt oss att lösa de problem vi haft. Vi rekommenderar alla som har djur som hobby eller i sin profession att kontakta Kaisa om det finns problem eller frågor som behöver besvaras.

Det är en fantastiska upplevelse att fördjupa kommunikationen med djuren, och Kaisas erfarenhet med djur ger värdefull kunskap.

Maria Larsson och Joachim Hedlund

 
foxey.png